۱۰ مرداد ۱۴۰۰، ۱۸:۰۹

صالحی خبر داد:

احداث مرکز «ایران‌درمانی» به ارزش ۳۵۰ میلیون یورو در جنگ اقتصادی

احداث مرکز «ایران‌درمانی» به ارزش ۳۵۰ میلیون یورو در جنگ اقتصادی

رئیس سازمان انرژی اتمی کشور از احداث مرکز توسعه و تولید رادیوداروهای ایرانی به ارزش ۳۵۰ میلیون یورو در جنگ اقتصادی خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، علی‌اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی در آئین بهره‌برداری از طرح‌های وزارت نفت، سازمان انرژی اتمی، وزارت کشور و سازمان تأمین اجتماعی که عصر امروز با حضور حجت‌الاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور، برگزار شد، در سخنانی، گفت: جناب آقای رئیس‌جمهور، امروز و در واپسین روزهای دولت‌های یازدهم و دوازدهم، افتخار دارم در این مجال کوتاه، مروری بر دستاوردهای صنعت هسته‌ای در ۸ سال اخیر که حاصل تلاش پرسنل افتخارآفرین سازمان انرژی اتمی است، را داشته باشم.

وی ادامه داد: به لطف خداوند متعال از سال ۹۷ و در پی خروج یک طرفه دولت آمریکا از برجام، حفظ توان هسته‌ای کشور در همه زمینه‌ها آشکار گردید که سازمان انرژی اتمی، حداکثر هوشمندی لازم را در مذاکرات و در متن برجام به خرج داده است.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: از سوی دیگر، سازمان انرژی اتمی ایران علاوه بر انجام پروژه‌های زیربنایی و عظیمی مانند توسعه چرخه سوخت کشور، توسعه نیروگاه‌های اتمی را با آغاز احداث واحدهای ۲ و ۳ بوشهر به ارزش ۱۰ میلیارد دلار از منابع مالی دولتی و نیز پروژه‌های بزرگی مانند مرکز توسعه و تولید رادیوداروهای ایرانی، «ایران‌درمانی» به ارزش حدود ۳۵۰ میلیون یورو در جدیدترین شرایط جنگ اقتصادی آغاز کرده است.

صالحی تصریح کرد: سوخت که مصرف می‌شود، به مدت هفت سال در استخری زیر گنبد نیروگاه بوشهر محفوظ می‌ماند تا خنک و رادیواکتیویته آن کمتر شود، اما بعد از خنک شدن باید به صورت خشک نگهداری شود، برای نگهداری از سوخت مصرف‌شده نیروگاه، نیازمند مخزن‌های بزرگی به وزن حدود ۱۲۰ تن را داریم، استخر سوخت مصرف شده نیروگاه بوشهر در حال پر شدن است و باید این مخزن‌ها را جهت نگهداری سوخت مصرف‌شده، تأمین می‌کردیم.

وی ادامه داد: نتوانستیم مخزن‌های مورد نیاز را به خاطر تحریم‌ها از بازار بین‌المللی تهیه کنیم، به همین دلیل با توجه به جمیع مسائل فنی، سیاسی و حقوقی مرتبط با این موضوع، سازمان انرژی اتمی ایران بدون عدول از هیچیک از تعهدات بین‌المللی حقوقی خود، طراحی و ساخت مخازن دو منظوره بومی را که یکی از پیچیده‌ترین پروژه‌های مهندسی کشور در سطوح بالای استانداردهای ایمنی و مهندسی است، آغاز کرد، تمام مراحل طراحی، ساخت اجزا و مونتاژ آنها برای اولین بار در کشور انجام و باعث ارتقای سطح تکنولوژی صنایع مختلف کشور شد.

رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: امکان تامین این تجهیزات از خارج از کشور باتوجه به تحریم‌های ظالمانه بین‌المللی حاکم بر صنعت هسته‌ای بسیار دشوار است و از سوی دیگر قیمت نمونه خارجی، بدون هزینه حمل و نگهداری، برای هر مخزن ۲ و نیم میلیون دلار و به عبارت دیگر ۱۰ میلیون دلار برای چهار مخزن در سال است، به حمدالله با ساخت نمونه کاملاً بومی این مخازن با ۵۰ درصد قیمت نمونه خارجی، مانع از خروج این مقدار ارز از کشور می‌شویم.

صالحی تصریح کرد: این طرح عظیم مهندسی به دلیل قرارگیری در رده کلاس یک تجهیزات ایمنی نیروگاه‌های اتمی باعث ارتقای بیش از پیش خودباوری و اعتماد به نفس متخصصان سازمان انرژی اتمی جهت ورود به ساخت سایر تجهیزات کلاس یک نیروگاهی شده است، برای اولین بار در کشور توانستیم فورج، آهنگری و ریخته‌گری بالای ۶۰ تن داشتیم که قطعه عظیمی است.

وی با اشاره به مشکلات سازمان انرژی اتمی در حوزه تامین سوخت هسته‌ای نیز گفت: کلیه فعالیت‌های صلح‌آمیز صنعت هسته‌ای در دنیا از تولید برق هسته‌ای تا پزشکی و تحقیقات در کشاورزی وابسته به وجود منابع کافی از مواد پرتوزا به ویژه کیک زرد است که متأسفانه سال‌هاست جمهوری اسلامی از دسترسی به بازارهای بین‌المللی کیک زرد محروم مانده و حتی پس از برجام نیز برخی کشورهای عضو گروه ۱+۴ مانع از اجرای قراردادهای منعقد شده برای تامین مواد اولیه مورد نیاز صنعت هسته‌ای شدند.

رئیس سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: با وجود محدودیت‌های داخلی، سازمان انرژی اتمی در زمینه تامین کیک زرد اقدامات جدی‌تری را در دستور کار قرار داد و با بهره‌گیری از مدیریت جوان و دلسوز، توانست علاوه بر توسعه ظرفیت کارخانه تولید کیک زرد اردکان، معادن شماره یک و شماره سه در مجتمع ساغند و نیز معدن سال ها اکتشاف شده خشومی اردکان که به دلیل عدم تامین مالی مالی مورد نیاز راکد مانده بود را بدون دریافت بودجه از دولت، امروز رسماً به بهره برداری صنعتی برساند.

صالحی افزود: با تدبیر قانونگذار در سال ۱۳۹۰، شرایط صیانت و حراست از منابع محدود و کم‌عیار پرتوزای کشور در قانون اصلاح قانون معادن به وجود آمده و با تصویب آیین‌نامه اجرایی مربوط به این قانون در سال ۱۳۹۴ و اجرای دقیق، صحیح و صریح مواد قانون توسط سازمان انرژی اتمی ایران، امکان تولید بیش از ۱۰۰ تن کیک زرد در سال از منابع کم‌عیار داخلی در دسترس کشور قرار گرفته است.

وی افزود: در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، بخش اکتشاف سازمان انرژی اتمی به پیشرفته‌ترین تجهیزات روز دنیا مجهز شده و به جرئت می‌توان گفت با فاصله بسیار از دیگر سازمان‌ها، بهترین و به روزترین نیروی انسانی متخصص و تجهیزات اکتشافی را در اختیار دارد.

رئیس سازمان انرژی اتمی تأکید کرد: سازمان انرژی اتمی با بهره‌گیری از دانش و تخصص انباشته متخصصان خود در تاسیسات موجود در حال کار اقدام به پیاده سازی طرح‌های اصلاح کرد که تولید کیک زرد را از حدود سه تن در ابتدای دولت تدبیرو امید به ۳۵ تن در سال ۱۳۹۹ رساند و انشاالله در سال ۱۴۰۰ به ۵۰ تن می رساند که به معنای ۱۷ برابر شدن میزان تولید کیک زرد کشور در هشت سال گذشته است.

صالحی تصریح کرد: با بهره برداری رسمی از طرح افزایش ظرفیت در بخش های انتهایی فرایند کارخانه تولید کیک زرد اردکان و نیز ایجاد تاسیسات بازیابی اورانیوم از سنگ های کم عیار در مجتمع های شهید سلیمانی ساغند و خوشومی اردکان، گام بلندی در افزایش ظرفیت تولید کیک زرد کشور به سمت ۱۰۰ تن در سال برداشته می شود.

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه علاوه بر این، استحصال اورانیوم از سایر معادن و کارخانه‌هایی که مواد معدنی ورودی به آنها آغشته به مواد پرتوزاست در دستور کار قرار گرفته است، گفت: با این مجموعه تدابیر، قیمت تمام شده کیک زرد تولیدی در داخل، از ۱۰۰۰ دلار به ازای هر کیلوگرم در سال ۱۳۹۲ به حدود ۸۰ دلار در سال ۱۳۹۹ رسیده که قابل رقابت با قیمت‌های جهانی است.

کد خبر 5270584

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha